maanantaina, elokuuta 29, 2011

Käännösten harjoittelua

Jyväskylän pääuimahalli on remontissa, joten treenivuoroissa on pientä säätöä. Vuorot siirretiin ensin vaajakoskelle, missä on ihan ok pieni halli, 25m rata, 1,5m syvää. Ei luksusta mutta menee. Ehdin käydä siellä tasan kerran kun nyt syyskaudeksi vuorot siirrettiin tikkakoskelle.

Tikkakoskella olosuhteet ovat muuten jees, mutta rata on 17.5m pitkä. Noh, ei auta synkistellä. Tällä mennään eikä se siitä muuksi muutu. Onni onnettomuudessa, yksi suurimmista heikkouksistani on kääntyminen. Se on aina ollut huono, mutta nyt se on ollut kerrassaan luokaton. Sukelsin taas ykkösellä "pitkää", jos laskimme oikein noin 110m. Sukellus ei ollut mitenkään erityisen rento tai helppo, mutta varsinkin käännökset olivat jotain todella surkeaa.

Käytin siis lopputreenin niiden hiomiseen ja parin kokeilun jälkeen nöyrryin kysymään suoraan Kimmolta että mites se nyt oikein kannattaisi tehdä. Kimmo on työstänyt vuosikaudet Aaltoalvarin 30cm syvässä altaassa, ja pituuttakin on melkein saman verran kuin minulla, joten luulisi että se jos joku osaa kääntyä altaassa. Ihan fiksun käännöksen se näyttikin ja mikä parasta se on todella yksinkertainen tehdä. Turha sitä tässä on yrittää selittää, mutta toimii ja homma rentoutui heti huomattavasti.

Koska päätreenivuoromme on nyt tuossa 17.5m altaassa, niin käännöksien ei tosiaan pitäisi olla kevääseen mennessä enää ongelma :)

Nyt tähtäin kuitenkin ensi lauantaihin jolloin koittaa Finlandia Marathon. Vähän vähiin on jääneet juoksut viimeviikkoina, mutta nyt on vaan todettava että tällä mennään, enää ei ehdi mitään tehdä kuitenkaan joten on vaan luotettava siihen että jostain se taas lähtee.

Välillä on pitkähkötkin lenkit lähteneet 4:30 alkuisilla ajoilla, joten ihan hyvä fiilis on sen suhteen että alle 5 min/km pitäisi maaliin raahustaa...Katsotaan ny.

2 kommenttia:

Jone kirjoitti...

Oon samassa veneessä. Käännökset vievät aina vauhdin ja sekoittaa rytmityksen, tuntuu, että joutuu jokaisen käännöksen jälkeen aloittamaan sukelluksen uudestaan.

Muutes, katselin tässä vähän sun vanhoja DYNa videoita ja muutamassa sulla näyttäisi olevan aivan liian vähän painoa. Ehkä siihenkin pieni tsekkaus?

Tsemppiä maratoniin, ihan sairasta touhua sanon mä. :)

jome kirjoitti...

Mistä ihmeestä sinä mun vanhoja videoita olet löytänyt?

Mutta joo, ei balanssin kanssa pitäis olla ongelmia nyt. Toistaiseksi en myöskään pakkaa juurikaan, joten en tartte perinteistä 6,5kg möykkyä kaulaan vielä.

Nyt on n. 4kg kaulalla ja kilo lantiolla.