torstaina, syyskuuta 01, 2011

Perustreeni

Eilen käytiin taas Tikkakoskella. Nyt saamamme tiedon mukaan allas onkin 16,8m - ota näistä nyt selvää, pitää varmaan mitata itse :)

Tulimme aika myöhään joten aikaa ei ollut paljon. Tein alkurutiinit tällä kertaa kunnolla. Viimeksi huijasin vähän, mutta ideani on siis että tuohon ekaan pitkään teen valmistautumisen aina "kuten kisoissa" ja samalla tavalla. Siihen kuuluu mm. perusteellinen venyttely. En usko että venyttelystä on fysiologisesti niin älytöntä hyötyä suoritukseen, mutta henkisesti tämän rutiinin toistaminen saa minut samaan vireeseen ja pystyn keskittymään vetoon. Ehkä tietyt venytykset vähän avaavat liikkuvuutta oikeisiin liikesarjoihin.

Sukelsin tällä kertaa 7x tuon altaanmitan, eli jos se on 16,8 niin 117,6m. Pakko myöntää että ilman hookia olisi mennyt kyllä yli tämä veto, eli raja alkaa löytyä.

Yritin muutaman kerran sukeltaa uudestaan piktää, mutta en päässyt kuin 5 altaanmittaa ja olo oli sama kuin ekassa...Ehkäpä tuossa ykkösellä vetämisessä tosiaan on jotain jujua :)

Käännökset sujuivat jo paremmin. Vähän kapea meidän rata on joten hirvittää aina kun käännöksessä lapa osuu johonkin pehmeään, ts. viereisellä radalla seisovan reiteen tai mahaan. No, onneksi oli ambulanssi valmiiksi paikalla jos vaikka viiltää jonkun reisivaltimon lavalla auki. Onneksi naapuriradan väki oli ymmärtävästi ja huumorintajuista.

Mietin tuota käännöstä lounaalla, miten sen selittäisi jne. Ristin sen mielessäni "Aikido-käännökseksi". Ideana on vaan muuttaa liikkeen suuntaa pyörimisliikettä käyttäen mahdollisimman pehmeästi. Siinä ikään kuin uinti jatkuu kokoajan, se vaan ohjataan eri suuntaan :) Vähän niinkuin Steven Seagal heittelee stunt-miehiä, paitsi ilman kaksoisleukaa ja leikkauksia, nopeutuksia ja luiden katkomisia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kaksoisleuka... :D

- J