tiistaina, elokuuta 28, 2007

Puolikas matolla

Jaa-a, en tiedä mikä lie päähänpisto tai hulluuskohtaus, mutta päätin rynkyttää hotellin juoksumatolla puolimaratonin. Homma vaan jotenkin lipsahti. Lähdin tavoittelemaan "pitempää aikaa kuin eilen", eli yli 1:10, mutta sitten huomasin että 15km tulikin jo melkein varkain ja siitä päätin sitten nylkyttää loppuun.

Aloitin tarkoituksella vähän kovemmalla vauhdilla. Yleensä lämmittelen ekan vartin kutosen vauhdilla, mutta nyt lähdin suoraan 5:20 ja vartin jälkeen 5:00. Tämän jälkeen lisäsin joka 5 minuutti vauhtia 0.1 km/h ja yllätyksekseni jaksoin juosta vielä 16 km/h vauhtiin asti ihan ok. Sitten piti vähän hiljentää, mutta loppuun asti juoksin alle 4:30 - mikä oli todella positiivinen yllätys.

No, anyway, loppuajaksi tuli 1:38 mikä olisi puolikkaalle jo ihan kiva aika. Toisaalta en elättele mitään illuusioita että matolla juostu puolikas vastaa oikein mitenkään oikeassa maastossa juostua, mutta hyvä treeni kuitenkin ja nostaa vähän itsevarmuutta. Varsinkin kun en tuon jälkeen mitenkään erityisen rikki ollut.

Tajusin eilen että Bangalore on yli 800m korkeudessa. Ei nyt ihan korkeanpaikan leiri siis, mutta varmaan tuo marginaalisesti treeniefektiä lisää :) Kaiken kaikkiaan tämä on ollut yksi kauden kovimpia treenirupeamia mitä en todellakaan odottanut tänne lähtiessäni. Jotenkin vaan on iskenyt semmonen kapinahenki ja sisu että voisinhan minä syödä ravintolassa joka ilta ja löhötä hotellihuoneessa katsomassa telkkaria, mutta hitto soikoon, minähän ravaan matolla ja nautin siitä kuinka hulluna minua pidetään...

Juuri nyt itseluottamus ja hinku maratonille on kova. Vielä pitäisi pari viikkoa malttaa. Ensi viikon treenaan vielä suhtkot kovaa. Viimenen viikko palautellen ja tankaten...Eiköhän se siitä :)

Ei kommentteja: