maanantaina, syyskuuta 10, 2007

Projekti MM-kisat

Tarkoituksenani ei ollut lähteä MM-kisoihin tänä vuonna, mutta valitusta joukkueesta yksi joutui perumaan ja kun kerta kaikki matkajärjestelytkin on jo tehty pyydettiin minua paikkaamaan. Tämä sattui osaltani sikäli hyvään saumaan, että motivaationi on nyt aika hyvä. Olen ylipäätään satsannut peruskuntoon koko kauden aivan uudella tasolla ja toisaalta löytänyt syvyyssukellukseen myös aivan uuden draivin, mutta erinäisistä syistä johtuen varsinaisia syviä sukelluksia en ole tänä vuonna päässyt tekemään niin paljoa kuin olisi halunnut. Kisoihin on kuitenkin vielä melkein 2 kk aikaa. Pohjakunto on hyvä ja tuo aika pitäisi riittää mainiosti muiden osa-alueiden hiomiseen kuntoon. Järjestelmällisyyttä vaaditaan, mutta sehän sopii koska kuten todettua, motivaatio on myös kohdillaan. Töistä joudun ottamaan palkatonta vapaata, mikä tietysti hieman kirpaisee, mutta mitäpä sitä ei tekisi sukeltaakseen.

Olen ollut flunssatoipilaana reilun viikon, mutta nyt tuntuisi keho sallivan taas pientä treeniä. Panostan vielä hetken aikaa kuntoon, lähinnä ylläpitomielessä. Ensi viikonloppuna on finlandia maraton ja sen aion vetää vielä läpi. Sen jälkeen palauttelua, jonka jälkeen keskityn vähemmän pitkiin matkoihin ja enemmän anaerobisella aluella liikkuviin harjoituksiin. Tekniikka ja räpsäharjoitukset otan mukaan tästä viikosta lähtien.

Tavoitteena on myös sukeltaa vähintään kerran viikossa avovedessä, jotta saisi ylläpidettyä liikkuvuutta ja paineadaptaatiota eikä sitä tarvitse ihan nollasta egyptissä rakentaa. Syvyyksien ei tarvitse olla kummallisia, mutta toistoja pitää tulla. Toki asteittain haluaisin siirtyä hieman syvempiinkin sukelluksiin. En kuitenkaan usko että on järkeä lähteä lokakuisessa suomessa paukuttamaan tavoitesyvyyksiä. Paikan päällä on viikko aikaa kerätä palaset kohdalleen joten jätän pb:t sinne.

Tavoitteeksi asetan 65 metriä. Realistinen, mutta haastava syvyys. Toisaalta sellainen, johon en hetkeäkään epäile pääseväni. Onneksi vielä tällä tasolla ei tarvitse olla huolissaan sijoituksista, niin voi asettaa tavoitteen täysin omista lähtökohdistaan. Kisapaikalla tietysti tehdään lopullinen päätös onko ET yli vai ali.

Harjoitusohjelmasta tarkemmin hieman myöhemmin. Tällä hetkellä välitön tavoite on tuo maraton, sen jälkeen mietitään vakavammin sukellusjuttuja.

1 kommentti:

Kimmo Lahtinen kirjoitti...

Hyvä päätös. Tsemppiä Jome!