maanantaina, marraskuuta 28, 2011

Staticia pitkästä aikaa

Tänään ei vaan ollut dyna-fiilis, joten sallin itselleni tehdä vedessä staticia. Ajattelin että hyvä määrä voisi olla esim. kerran kuussa vesi-staticeja, ja aina tietysti Tikkakoskella. 25m luksusrataa ei sovi haaskata paikallaan kellumiseen.

Ajat eivät olleet kummoisia, pakkasin ihan antaumuksella ja silti eka n. 5:20 oli ihan tiukka. Huilasin vähän aikaa ja sitten tein jotain 5:30. Jälkimmäisessä nykäykset alkoivat vasta 4 minuutin jälkeen, mutta "romahdus" tuli sitten aika nopeasti.

Jotenkin tuo kuvaa kaikkia sukelluksiani tämän treenirupeaman aikana. Tuntuu että muuten olen saavuttanut vanhan tasoni aika nopeasti, mutta sukellus loppu "korkeammalla hapella" kuin silloin kun olin kunnossa. Loppua ei pysty sillä tavalla hallitusti liu-uttamaan pitemmälle niinkuin ennen. On vaan hyvä olo, sitten vähän epämukava ja hyvin pian sen jälkeen "romahdus". Ja vaikka kuinka hypoventiloin ja vedän ykkösellä niin fiilis on sama. No, kaipa se sieltä taas tulee kun jaksaa puurtaa.

No en minä toisaalta ihmeitä odottanutkaan, aika rankka salitreeni takana kuitenkin tänään jne, mutta onhan tuosta matkaa nuoruuden loistoon :) Se on kuitekin todettava että vedessä staticin tekeminen on huomattavasti kivempaa, ajoittain fiilis oli jopa nautinnollinen.

Sen jälkeen satunnaista häröilyä räpsät jalassa. Sukeltelin pikkuräpsillä pari kertaa n. 80m sukelluksen. Loppuun Kimmon esimerkin innoittamana yksi "static-dyna", eli dynaa niin rennosti ja rauhallisesti kuin vaan voi, välittämättä yhtään matkasta. Ehkä hieman yllättäen tuossa meni 100m pikkuräpsillä, todella hirveällä tekniikalla räpiköiden. Sukellusaika oli jotain 2:20.

Toisaalta masentavaa että vaikka tämä oli "rennoin vetoni", niin ME-miehet sukeltaa ajan lähes tuplana, ihan kunnon vauhtia kuitenkin. Töitä siis vielä riittää :)

Ei kommentteja: