tiistaina, syyskuuta 05, 2006

Säälicooper

Venla halusi juosta cooperin testin joten lähdin radalle ottamaan aikaa ja kirittämään. Aika hyvin tuo vetäisikin, 2370m. Varsinkin ottaen huomioon ettei rouva ole juossut metriäkään reiluun vuoteen. Mutta näköjään peruskunto pysyy melko hyvänä hyötyliikunnallakin.

Alkoi kuitenkin siinä polttelemaan kun katselin menoa ja piti ittekin hetken mielijohteesta kokeilla. Pääsin tällä kertaa 3120m, eli pikkasen paransin omaa enkkaa. Rankalle se tuntui, mutta puolustukseksi täytyy sanoa että alla oli jo tunnin salitreeni ja tuon 2.4km hölkkäily Venlan rinnalla :) Seli seli. No aina pitää olla tyytyväinen kun tulos paranee. Kalibroin T6:n matkamittarin coopervauhtiin ja se olikin jäänyt selkeästi jälkeen, osoittaen n. 100m liian pientä lukemaa. Juoksin sitten vielä 2 km pk-vauhtia kalibroidakseni mittarin myös sille nopeudelle (anturi ei oikein pysy mukana jos nopeus muuttuu radikaalisti). Sekin jäi vielä hieman lyhyeksi.

Loppujen lopuksi sain kertoimeksi pk-vauhdilla melkein 1.1, tarkoittaen siis että jos kalibroimaton mittari sanoo minun juosseen 10km, se on todellisuudessa ollut lähes 11km. Toki olin hieman kalibroinut sitä jo aiemmin, mutta näin ollen vaikuttaisi siltä, että esim. tuo kuuluisa "kymppi" on todellisuudessa hieman pitempi. Pitääkin käydä tässä joskus vetäisemässä kymppi radalla jotta voi sitten vertailla tulosta objektiivisesti myös yleiseen tasoon.

Lisäksi kun huomioidaan että olen luullut tähän asti maratonin olevan 44km ja puolikkaan siis 22, niin siitä puolikkaan ajastakin voi pudottaa yhden kilsan pois :) Kyllä se siis pitäisi alle 2h mennä kevyesti. Pitääpä kokeilla sitäkin joku ilta.

Ei kommentteja: