perjantaina, syyskuuta 08, 2006

Vauhtia riittää

Päätin juosta tänään taas puolikkaan ja tällä kertaa yrittää ihan tosissaan. Päätin myös ekaa kertaa testata energiageeliä. Paljon ovat ihmiset niitä kehuneet, mutta skeptinen olen ollut.

Alusta asti oli vahva fiilis, joten en jäänyt alussa hissuttelemaan, kympille tulikin väliajaksi ihan lupaavasti n. 50. Siitä sitten vauhtia vähän lisää ja geelit peliin.

Täytyy sanoa, että minusta tuli kerralla uskovainen. Ehkä efekti on osin plaseboa, mutta toisaalta ei se ole kovin kaukaa haettua että lähes puhdas glugoosi nostaisi vähän verensokeria? Anyway, tuntui että juoksu alkoi vasta kulkea tuosta eteen päin. 18km kohdalta alkoi tiukka loppukiri ja vaikka vauhti oli tuolla 4 min/km tuntumassa, piipitteli sykkeet välillä alarajaa (jonka olin loppukiriin kiristänyt 165:een). Ihme fiilis.

En ole koskaan vetänyt näin hyvin nesteytettynä ja matkalla tankaten, ja hyvällehän se tuntui. Loppuajaksi tuli 21.2km kohdalla 1:42. Hieman epäuskoisena katsoin kelloa. Siis tämä on eka "tosissaan" juoksemani puolikas! Toki taas kerran kalibroinnit jne voivat selittää tuosta jonkin verran, mutta vaikka kuinka lasken ja pyörittelen, niin saan virhemarginaaliksi korkeintaan 500m, eli siltikin aika olisi luokkaa 1:45, mikä edelleen on minusta varsin hyvä.

Loppukirin jälkeen kun himmasin vauhtia alkoi huomata että nyt on juostu. Aika montaa paikkaa särki ja hetken käveltyäni en pystynyt enää hölkkäämään, kolotti liikaa. Mutta ei se virne silti mihinkään naamalta kadonnut :)

Ei kommentteja: