tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Tästä se taas lähtee

Viikonloppuna oli Sebastien Muratin sukelluskurssi. Harmi etten voinut osallistua siihen koko ajalta, mutta sen mitä ehdin oli kyllä silkkaa asiaa. Ihan kaikkia herran väitteitä ei purematta niele, mutta paljon uusia ajatuksia sai omaan käsitykseen sukeltamisesta. Hieman pettynyt olin allas- ja avovesisessioihin. Murat hehkutti kovasti omaa omaperäistä uintitekniikaansa, mutta sitä ei koskaan nähty ja ukko ei tullut edes veteen katsomaan uintiamme. Teoria sen sijaan taas ylitti odotukset. Oikeastaan koko kurssi olisi minusta parempi jos teoriaan keskityttäisiin enempi ja vesileikit jätettäisiin muutamaan demoon. Kurssin sisältöä on tähän turha vuodattaa, mutta eiköhän siitä joku juttu jonnekin kirjoiteta.

Eilen alkoi peppu olla jo sen verta kondiksessa, että päätin kokeilla varovasti juosta totuttelulenkin. Juoksin tarkoituksella todella hiljaa ja tunnustellen. Sykemittari veti jotain ihan omaa showtaan. Vaikka vauhti oli kokoajan alle 10 km/h, se näytti suurimman osan matkaa alle 110 ja lopussa yhtäkkiä yli 170. En tiedä olisiko vehje saanut viikonlopun sukelluksilla vettä sisäänsä tms...Ihan hyvälle tuntui juosta tuo lenkki ja ehkä voisi taas varovasti aloitella juoksua. Pysyn kuitenkin toistaiseksi poissa Suolijärven alpeilta ja pyrin vetämään tasaisessa maastossa rauhallisesti.

Tänään sitten sali ja täytyy todeta että puntin pudottaminen 2 kertaan viikossa oli hyvä idea. Varsinkin kun tekee 1-jakoista, niin palautumiseen tarvitaan kertakaikkiaan aikaa, että jaksaa tehdä seuraavankin täydellä teholla. Ja nyt selkeästi jaksaa, eli sarjapainot ovat heti nousseet pykälän. Kyykyn tein tarkoituksella aika varovaisesti, aloittaen 50kg:sta, halusin varmistaa ettei nämä peppuongelmat juonna sieltä. Hyvin kuitenkin kulki, eli ei hätää silläkään osastolla.

Kimmo kirjoitti kommentteihin, että piriformis on fysiopiireissä jonkunmoinen "klisee". Vähän tällaisen kuvan siitä saikin kun selaisi googlella asiaa, eli joskus sitä tarjotaan kait selitykseksi melkein mihin tahansa selkävaivaan. Itselläni en usko olevan kyse mistään puristukseen jääneestä hermosta, vaan ihan vaan lihaksen ärtymisestä tai ylirasituksesta. Hieronta tuntui vähän auttavan. Kipua aiheuttaa erityisesti jalan kiertoliike astuttaessa ja parhaiten se tuntuu kun kierto (ulospäin) tapahtuu ylämäessä tai vastuksessa. Ongelmana ei selvästikään ole pelkkä piriformis-lihas, vaan myös muita lihaksia joita en ole onnistnut löytämään. Veikkaan että tässä on aika pitkälti kyse vaan tekniikkavirheestä ja liian kovasta vauhdista tasoon nähden ylämäissä. Pikkulenkeillä tuo ei vielä ole tullut ilmi, mutta puolikkaan pituisella matkalla virhe kostautuu. Ehkäpä vois käydä tuon askelluksen tutkituttamassa, niin olisi sekin sitten selvitetty...

Ei kommentteja: