maanantaina, toukokuuta 22, 2006

Flyerin modaus

Pitkään jatkunut Flyerin "parannus" on nyt vihdoin tullut vaiheeseen, jota kestää ehkä julkisesti esitellä.

Flyerihän (tehdasmalli) on siis ihan kelpo räpylä, etenkin konstaan, mutta sen jalkatasku on kertakaikkiaan niin tuskainen, ettei sitä voi avovedessä, eikä oikeastaan altaassakaan, kunnolla käyttää. Muutaman yrityksen ja erehdyksen jälkeen päädyin nyt tällaiseen malliin. Eli porasin reiät ukkovarpaan ekan nivelen kohdalle. Tai siis siihen liikavarpaan kohdalle, en minä tiedä mikä sen nimi on. Kuitenkin, räpylä puristi siitä ja sattui ihan surmana. Kumi on tällä kohtaa hyvin paksua (ainakin 5mm, enemmänkin), joten jo pelkkä reikä helpottaa tilannetta paljon. Pistin reikään 7mm neopreeninpalan pehmikkeeksi ja liimasin "katoksi" päälle jäykkää kumia.

Jalkaholvin kohdalla levensin jalkataskua. Leikkasin sen vaan kertakaikkiaan halki, sulloin jalan sisään ja katsoin mihin kohtaan se asettuu. Leikkasin sitten sopivan kuminpalan (vähän pienemmän, ettei siitä tule kuitenkaan liian löysä) ja liimasin paikalleen.



Nyt räpylä on suht esteettisen näköinen (ainakin edelliseen viritykseen verrattuna, ja sen nähneet varmaan yhtyvät mielipiteeseen :), mukava jalassa (pidin sitä koko tuon Paksukallion reissun yhtämittaa eikä se erityisesti puristanut, jos nyt ei jalkoja varsinaisesti hivelekään) ja toiminnassa en huomaa mitään puutteita. Ehkä sprinttinopeuksissa "löysyys" näkyisi, mutta minusta normaalissa dyna/consta vauhdissa räpylä toimii ihan yhtä hyvin kuin ennenkin.




Olen ottanut Leaderfinsiin yhteyttä ja ehdottant että voisivat tehdä erikseen flyeristä avovesiversion, jossa olisi vastaavanlaisia modauksia tehdasvalmisteisena. Varmaan se löytäisi ostajansa...Vaan saas nähdä kiinnostaako niitä.

Ei kommentteja: