maanantaina, toukokuuta 01, 2006

kaksi leiriä


kaksi leiriä
Originally uploaded by simokurra.
Tilanne kahden asuntokuntamme välillä kärjistyy päivä päivältä. Aamun sukeltelujen jälkeen kiertelimme pari tuntia kaupungilla, kokkasimme pientä huikopalaa ja soittelimme naapurikämppään ehdottaaksemme pientä iltapäiväsukeltelua coco beachilla. "ollaan päikkäreillä", kuului tyly vastaus! Uskomatonta jengiä..."marekin on jo hei yli nelikymppinen", jatkoi selittely. Toinen ääni oli kellossa viime vuonna kun teppo ikäpresidenttinä näytti mallia muille, ei siinä paljoa kehdannut nuoremmat hyppiä silmille...no, läppä sikseen, pojat on leponsa ansainneet. Raukat joutuvat pitämään ikkunansakin kiinni, kun pelkäävät niin juttujensa päätyvän blogiin. "eihän simppa vaan oo täällä?" päättyy moni levoton läppä...ei noin vainoharhaista elämää kukaan jaksa väsymättä :)



sukelluksien osalta tämä päivä oli ihan toiselta planeetalta kuin eilinen. Lämpötila 25, näkyvyys n.20 ja meri suht tyyni. Saimme myös lisää köysiä, joten hommassa säilyi hyvä tekemisen meininki. Useimmilla alkoi 30 paukkua ja itse sukelsin 40. Modattu flyerini on osoittautunut aika hyväksi avovedessä. Sitä voi pitää jalassa totuttelun jälkeen n puoli tuntia putkeen ja suorituskyky on minusta ihan ennallaan. Varsinkin kuun konstassa ei tartte pitää niin kovaa vauhtia. Räpylä on hyvin vakaa ja erityisesti noustessa sen paino ja vakaus tuntuvat hyviltä. Päivän villitys on ollut huomio siitä, että sukeltaminen on paljon kivempaa ja rennompäa kun ei vedä keuhkoja ihan täyteen...sikäli tämän ei pitäisi olla mikään uutinen kenellekään, mutta pitkän talven jälkeen pitää näitä juttuja taas palautella mieliin...monella syvyydet jopa kasvoivat tämän oivalluksen myötä ja ennen kaikkea fiilikset paranivat. Mare ja roope harjoittelivat myös suuntäyttöä ja ilmeisesti onnistuivat ainakin puolittain. Toivottavasti pojat oppivat kikan, sillä se muuttaa syvyyssukelluksen luonteen täysin ja mahdollistaa vapaapudotuksessa aivan toisenlaisen rentouden asteen. Tämä paitsi parantaa suorituskykyä, tekee myös sukelluksesta turvallisempaa ja ennen kaikkea hauskempaa. Päivän draama koettiin kun sukeltelimme päivän päätteeksi kelkalla. Menimme laurin kanssa 30 metriin ja ranskalainenlaatu petti kokolailla täysin. Nostosäkki irtosi kiinnikkeestaan ja kelkka jäi siihen. Kaikkea opetettua vastaisesti, itsetunto ei sallinut vain jättää kelkkaa pohjalle, vaan täytimme säkin ja pidimme systeemin kasassa käsivoimin. Se oli kyllä aika typerä temppu...jos kyse olisi ollut vähänkään syvemmästä sukelluksesta, olisi tilanne voinut aika äkkiä lähteä näpeistä...



toivottavasti keli jatkuu tällaisena myös huomenna. Täällä alkaa päästä jo aika hyvin lomatunnelmiin. Huomenna on oletettavasti odotettavissa aina vaan syvempiä sukelluksia, kun talven aikana suostuneet taidot alkavat taas palata mieliin ja itsevarmuus itse kullakin kasvaa. Me lähdemme laurin ja kallen kanssa hakemaan sitä cocolta, jääkööt papparaiset päikkäreilleen :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jumalauta, tällä reissulla jätkät sitten sukeltaa enemmänkin kuin pari tuntia per päivä. Tietty kun en lähtenyt mukaan... Mur.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa Simo, että jaksat kommentoida reissua. Kaipaisin kylläkin ainakin kolme kertaa pidempää/yksityiskohtaisempaa tekstiä.

Anonyymi kirjoitti...

"Menimme laurin kanssa 30 metriin ja ranskalainenlaatu petti kokolailla täysin. Nostosäkki irtosi kiinnikkeestaan" - onkohan vika Ranskalaisissa jos värkki jäi tarkastamatta ennen sukellusta (onko kiinnikkeet kiinni, onko hana helposti aukaistavissa, onko puntit kiinni, onko letku säkissä, onko letku kunnolla pullossa, onko pullossa ilmaa myös syvällä täyttöön jne jne).

nimim. syvilläsukelluksillahenkisuureltaosin riippuukelkantoimivuudesta, kysykää vaikka Fred Buyleltä... :) - kimmo