keskiviikkona, toukokuuta 31, 2006

Allastreenit

Yritän palata kuivastatic rutiineihin, mutta ei tahdo tulla mitään. No, selityksenä se, että en ollut palautunut kunnolla eilisestä lenkistä, mutta silti - teki todella tiukkaa. Paljon normaalia pitemmän lämppäröinin ja kiusaamisen lopuksi sain huikeat 5:45. En oikein tiedä missä mättää, mutta nykäykset alkavat todella aikaisin ja ovat aivan hirveitä. 30 nykäystä tuntuu ylitsepääsemättömältä ja kuitenkin joskus hyvinä aikoina meni 70-80...Todella turhauttava tunne kun mieli on tottunut vetelemään yli 7 minuuttia rutiinisti, mutta kroppa on yli minuutin jäljessä!

En kyllä edes muista milloin olisin viimeksi ollut altaalla. En vissiin kertaakaan Nizzan jälkeen. Ja monolla olen "tosissaan" uinut viimeksi joskus alkutalvesta. Päätin tehdä eka ihan perinteisiä 50m vetoja. Kylläpä tuntui karmealta! Yritin tehdä 28-30 sek aikoja ja olin joka vedon jälkeen ihan naatti. Tuntui että vaikka kuinka lisään voimaa ja nopeutta, ajat pysyvät samoissa eikä homma tuntunut ollenkaan kivalta. Vedin 10x50. Sitten mono alkoi jo puristella sen verran että vaihdoin ilman räpsiä delfareihin. Eli tämä perinteinen 15 delfiinipotkua ilman räpylöitä -harjoitus. Näitä tein 8 ja loppua kohti alkoi löytyä jotain potkun tapaistakin.

Tämän jälkeen heitin vielä monon jalkaa ja päätin huvikseni vetää pari viiskymppistä. En oikein osaa selittää mitä tapahtui, aloin vaan uimaan paljon pienemmällä liikkeellä ja pehmeämmällä potkulla, joka ei tuntunut jaloissa ollenkaan pahalta. Ajat pysyivät 30 sek tuntumassa, vaikka efforttia oli karkeasti puolet! Olisi tehnyt mieli uida lisää että saisin tätä oivallusta edes vähän lihasmuistiin, mutta olin amatöörinä unohtanut teipata jalat ja räpylä alkoi hiertää sen verran kovaa, että piti lopettaa. Harmittaa vaan kun tiedän jo, että ensi kerralla kun alan uimaan, pitää hommaa taas hakea. Olisi kiva jos pääsisi moodiin, jossa tämä "hyvä tekniikka" löytyy kerrasta.

Uin vielä loppuun vaparia 300m, mikä on kyllä oma enkka. Olen vaparissa todella surkea ja olin itseasiassa yllättynyt, että jaksoin noinkin pitkään. Olen kuitenkin päättänyt nyt vähän treenata sitä, ettei se olisi ihan niin säälittävää räpellystä.

Viereisellä radalla veteli Tommi Evilä vesijuoksuvyöllä. Pakko perua kaikki ilkeämieliset puheet vesijuoksijoista. Eihän se voi olla huono laji jos Tommikin sitä tekee :)

Huomenna joko sukeltamaan, tai The Lukonmäki. Tai vielä parempaa - molemmat :)

Ei kommentteja: