perjantaina, elokuuta 25, 2006

Kalastusta

Lisäsin treenit.net:in linkin tohon ylös, toivottavasti se toimii...

Eilen oli taas vaihteeksi kalassa. Kyyti- yms. asioista johtuen, olin vedessä reilut 3 tuntia, mutta hyvin tuonkin ajan viihtyi.

Olen tähän asti kalastanut aika matalalla, sanotaan max. 4 metriä. Päätin nyt kokeilla vähän syvempää. Yleensä en ole siellä pahemmin hengannut, koska siellä on vain ollut aivan autiota. Autiota oli nytkin, kunnes tuli kohtaan missä termokliini kohtaa vedenpohjan. Tämä oli n. 7.5 metrissä. Huomasin yhtäkkiä uivani kirjaimellisesti ahvenkeitossa! Ihan mieletön kuhina ja keski-isoja ahvenia oli todella paljon. Pari isompaa mörköä kurkki parven reunalla, mutta jäivät tällä kertaa saamatta. 6 ahventa ammuin, joista 4 oli siinä vähän 200g molemmin puolin. Ei mitään kauheita mörköjä siis, mutta Kaukajärven tasoon ihan isoja. Tapani mukaan osumia oli ehkä 15% joten parempisihtiselle saalis olisi ollut valtava :)

Jotain tarttis tähtäykselle tehdä, en vaan kertakaikkiaan osu mihinkään. Rankensin semmosen kelluvan maalitaulunkin ja harjoittelin jokusen laakin siihen. Mutta pettymyksekseni osuin siihen käytännössä joka kerta, eli en varsinaisesti löytänyt tähtäyksestä mitään "vikaa" - ts. en oppinut yhtään mitään.

Mulle tappo on varma vain jos kala ui nuolen kärkeen. Kohtuullisesti osun vielä n. 0.5 metrin matkalta, mutta minusta tuntuu käsittämättömältä että joku voi ampua kaloja 1-2 metrin matkalta. Tuolle etäisyydelle menee mulla ainakin niin hehtaaripyssyllä, ettei mitään rajaa. Toisaalta, jos tehokkaan ampumaetäisyyden saisi noihin mittoihin, alkaisi isoa ahventa tulla ihan toiseen tahtiin. Noin lähelle niitä vielä pääsee suht helposti...

Ei kommentteja: