keskiviikkona, elokuuta 23, 2006

Puolikas

Lähdin juoksemaan kaverin kanssa joka ei ole paljoa lenkkeillyt, joten pidimme vauhdin hyvin rauhallisena. Juostiin 2 kiekkaa suolijärveä, eli vajaa 9 km. Keskisykkeeni oli tuon jälkeen 117, joten päätin vetää vielä kiekan lisää vähän reippaammin.

Juoksu tuntui kulkevan, joten painoin vielä toisen kierroksen. Sittenpä olikin liian lyhyt matka puolimaratoniin että olisin malttanut jättää sen tekemättä. Matkaa vähän laskentatavasta riippuen on 21.5-23 km ja aikaa meni muhkea 2:20. Eli todella hidas vauhti, mutta eipä tuo sinänsä "tuntunut missään". Varmaankin pitkälle matkalle on aika hyvä strategia lähteä todella rauhallisesti ja ottaa paikat kunnolla auki, ennenkuin alkaa lisäämään löylyä - jos lisääkään. Mutta kuiteskin, antaa aika kivasti itseluottamusta pirkkaan, koska kyllä tosta olisi vielä ollut varaa jatkaa. Sitäpaitsi en ollut varautunut tuohon matkaan, joten juotavaakaan mulla ei ollut, mikä kyllä olisi tuonut lisää voimia merkittävästi. Kaloreita meni sykemittarin mukaan n. 1700, eli tänään on taas kunnon ilta-ahtaminen edessä että palautuminen pysyy raiteillaan.

Näin lenkillä 3 hirveä. Emo ja kaksi vasaa. Olivat ihan parin kymmenen metrin päästä lenkkipolusta ja paikallaan katsoa möllöttivät meitä uteliaita lenkkeilijöitä. Aika jylhä näky tuo hirvi tuolta etäisyydeltä. Aiemmin lenkillä vastaan tuli nainen jonka päälle hirvi oli meinannut kuulemma juosta viime vuonna, joten hän peesasi meitä hetken kun oli aiemmin nähnyt hirvet...Vaikka kasvissyöjäelukka onkin, niin on siinä sen verran lihaa ja sarvea että en kyllä haluaisi sitä kohti laukkaamassa nähdä.

1 kommentti:

Kalle kirjoitti...

Voin suositella hidasta aloitusta. Viime vuonna Pirkassa menin jonnekin 12-14 km asti aika rauhassa. 20 kohdalla oli jo hyvä vauhti ja 23-25 alkoi kova vauhti niin että sain ohitella koko ajan. Viimeiset 2 kilometriä sai päästää ihan urku auki ja ohittaa jengiä ihan sikana. Taisi olla syke yli 180 tuon viimeisen kaksi kilometriä :)

Liian kovaa aloittaneita näki enemmän kuin liian hitaasti aloittaneita.