perjantaina, elokuuta 18, 2006

Viikon pitkä

Olen ajatellut jakaa juoksutreenit jotakuinkin siten, että juoksen 2-3 vauhtilenkkiä viikossa ja yhden pitkän kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa. Tänään siis vaihtelun vuoksi pitkä. Tarkoituksenani oli juosta suolijärven lenkki 4 kertaa, mutta kolmannen jälkeen puskat kutsuivat jo siihen malliin, että katsoin parhaaksi poistua radalta. Eipä silti, tuotakin ilmiötä vasten pitäisi ihan oikeasti treenata jos pitkää kisaa mielii juosta. Puskailmiö iski tänään varmaankin siksi, että en nesteyttänyt itseäni eilisen yökalastusreissun jälkeen kunnolla, joten aamulla suoritin hätänesteytyksen. Nestehän ei tunnetusti imeydy nopeammin kuin oliko se nyt 0.9l/h, joten osa tästä sitten tuli läpi lenkin aikana. Juoksin siis lopulta 3 kiekkaa + alku/loppu pätkät, josta laskujeni mukaan tulee n. 14 km. Aikaa meni 1:16 ja keskisyke oli 159. Tarkoitus oli juosta matalammalla sykkeellä, mutta se vaan jotenkin lipsahti. Mutta jos mielii vielä aikaa pitentää, niin pitänee oppia hillitsemään myös vauhtia.

Sisäkengillä juokseminen alkaa todella tympiä, mutta onneksi tänä viikonloppuna saan taas oikeat kenkäni ja matkamittarin kehiin. Aah...

Virittelin aikani kuluksi kalareissuille opiskelijabudjettiin sopivan lampun (vaikken olekaan opiskelija). Ostin 7ah 12v suljetun lyijyhyytelöakun (20e), 35w halogeenipolttimon (jotain 8e). Tein "valopään" vanhasta rikkinäisestä pikkulampusta ja vetelin johdot suoraan akun napoihin ja akku vyölle. Virtaa toki vuotaa hieman vedessä, mutta hyvin tuolla virityksellä riitti yli 2 tunniksi valoa, ja hinta on sitä luokkaa että jo parin reissun kestettyään se on ollut kaupallisiin lamppuihin verrattuna lyömätön hinta/laatu -suhteeltaan. Eikä mulla ole mitään syytä olettaa etteikö se kestäisi enemmänkin...

Jatkokehitysideana ajattelin tiivistää toisen navoista epoksilla jolloin oikosulkuongelmaa ei tule vedessä. Lataamista varten vaan pitää sitten vetää toinen latausjohto "valopään" sisään.

Kalastajan lampuissa on se hyvä puoli, että koska syvyydet ovat varsin maltillisia, niin sen ei tartte kestää mitään 5 barin paineita. 2 bariakin olisi jo luksusta...Suljettu lyijyhyytelöakku on tiivis ja lisäksi täynnä nestettä, joten kokoonpainumisen vaaraa ei ole. Ongelmaksi jää vain tiivistää valopää, eikä sekään ole niin justiinsa. Eilenkin lirahti vettä sisään eikä se menoa mitenkään olennaisesti haitannut...Satojen eurojen lampussa se toki harmittaisi :)

Ei kommentteja: