torstaina, heinäkuuta 13, 2006

Aamustatic kulkee

Eilen vetäisin 6:45 ja olin itseeni varsin tyytyväinen. Lämppärit lyhenevät ja staticit pitenevät. En malttanut olla käymättä salilla, joten ajattelin että tänään tulee sitten takapakkia. Mutta ehei, aamulla 7:15! Elämä hymyilee taas. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mitä tuossa kropalle oikeasti tapahtuu. Kyse ei ole pelkästään henkisestä terän takaisin saamisesta, vaan apnea vaan kertakaikkiaan helpottuu. Nytkin nykäykset alkoivat 4:45 kun maanantaina vielä yli 3 minuuttia oli kova juttu. Mikä minussa muuttuu että näinkin lyhyessä ajassa alkaa tulla minuuttikaupalla lisää?

Anyways, kävin eilen illalla vielä Kaukajärveä koluamassa harppuunan kanssa, kun sain äkillisen inspiksen. Olin ihan toisella puolen järveä kuin viimeksi. Muutama havainto:
-Ahvenet ovat tällä puolella keskimäärin isompia. Sain pari ihan kivan kokoista ja melkein joka parvessa oli useita ammuttavan kokoisia
-En nähnyt yhtään rapua tai edes merkkejä siitä, että rapuja koko järvessä olisi
-Särjet ovat täälläkin lehmän kokoisia. Välillä oikein säikähti kun iso särkiparvi pelmahti paikalle "mitä noi on?!?". En ampunut yhtään vaikka mieli teki, koska ei niitä tulisi syötyä kuitenkaan - mitä niitä siis tappamaan.
-Haukia oli runsaasti

Alkuun ehdin jo turhautua, ettei täällä mitään ahventa isompaa edes ole, mutta kummasti vaan taas auringon alettua laskunsa alkoi haukia ilmestyä mestoille. Harmittaa yksi arviolta n. 2 kg hauki, josta ammuin ohi. Taisi jopa vähän nuoli kolhaista (ja sekös harmittaa vielä enemmän, nimittäin turha haavoittaminen). Näin saman hauen vielä paluumatkallakin, mutta se oli niin arkana ettei päässyt ampumaetäisyydelle. Noh, en syytä sitä siitä :) Sain kuitenkin 2 haukea, arviolta n. kiloisen ja toinen vähän pienempi, sekä kolme mukavan kokoista ahventa. Päätin tällä kertaa yrittää taas fileoida kalat, koska olen niin laiska etten jaksa alkaa suomustelemaan, ja se on muutenkin sisätiloissa kerrostaloasunnossa aika sottaista touhua. Taitaa olla elämäni 3 kerta kun fileoin kalaa, mutta harjoitus tekee mestarin. Ei se kovin sujuvaa ollut, mutta varsinkin hauista sain lopulta ihan ok kokoiset ja suht ruodottomat fileet aikaiseksi. Aiemmin on vähän tupannut jäämään liikaa lihaa siihen ruhoon kiinni, mutta nyt onnistui hyvin sekä fileointi, että nahan poisto. Ahvenet nyljin ja fileoin. Eipä isostakaan ahvenesta kyllä kummoista filettä saa, mutta kyllä nuo nyt kehtaa jo pannulle heittää...

Tänään varmaan tarttis käydä lenkillä. Ei tuo puntti näköjään ainakaan täysin tuhonnut apnea-kuntoa. Katotaan miten lenkillä käy :) Kun on tässä treenaillut vähän normaalia enemmän, huomaan että on hyvin, hyvin vaikeaa päästää irti ja levätä se 2 viikkoa. Mutta pyhä lupaukseni on, että ensiviikolla ei kertakaikkiaan mitään muuta treeniä kuin sukellusta tai hengenpidätystä!

Ei kommentteja: