maanantaina, heinäkuuta 03, 2006

Panokset kovenee

Vedin tänään lenkillä 1:25. Tarkoitus oli vetää 1:15, mutta tuntui niin hyvältä että jatkoin vielä. Kieltämättä alkoi lopussa jo askel vähän painaa. Tuon mittaiselle lenkille olisi juomapullo jo ihan tervetullut, varsinkin näillä keleillä. Tiedä sitten pitääkö vaaka paikkansa, mutta sen mukaan painoa hävisi lähes 3 kiloa. Tuskin kuitenkaan ihan niin paljoa hikoilin, mutta helposti kai tuossa litra pari haihtuu.

Tuumailin siinä köpötellessä, että voisin kasvattaa lenkin tuonne 1:30:een tasaisesti nostamalla. Sitten en lisää enää ajallisesti pituutta, vaan laitan nopeushälytykseen joka lenkillä 0.1 km/h lisää, eli kiristän vähän tahtia.

Nyt vetelin n. 12 km/h ja vähän reilut 17 kilsaa. Eli ensikerralla pistäisin 12.1 km/h jne.

Pikkasen alkoi taas polvi vihoittelemaan. Hyvin se on kestänyt nyt, mitä nyt alkukaudesta pikkasen nikotteli, mutta se voi vielä lyödä kapuloita suunnitelmiini. Kyseessä on ns. "juoksijan polvi", mihin kyllä auttaa totuttelu ja ennen kaikkea venyttely. Ei siis varsinaisesti mitään rikki, mutta piru kun se on kipeä kunnon lenkin jälkeen.

2 kommenttia:

Kalle kirjoitti...

Mahtaa tulla hiki kun näillä keleillä juoksee :)

Tuli mieleeni että jossain vaiheessa sinun pitää lopettaa tuo matkan kasvattaminen. Paikat voi alkaa hajoilla jos koko ajan tykittää aina vaan pidempää. Ja mikä pahinta; sinä totut tuohon juoksemiseen ja aikansa kun juokset vain pitkää matkaa, voi se ruveta tympimään.

En mitenkään tyrkytä, mutta kokeilepa tehdä joskus lenkki, jossa kävelet minuutin, juokset minuutin ja vedät ihan täysillä minuutin. Kolmen minuutin kiertoa siis ja se kävely tulee sinne väliin. Jos maasto on mäkistä niin se ei haittaa. Vaikka olisi alamäki niin täysiä vaan; saa paikat hyvin auki. Yhteispituus voisi olla joku 30-40 minuuttia. Ei tuota sen pidempään huvita tehdä.

Joskus vuosi sitten kun itse juoksin paljon, tein tuollaisen treenin aina joskus ja sen jälkeen tuntui löytyvän jaloista vaikka mitä uutta.

jome kirjoitti...

Joo ei yli 1:30 lenkki tunnu millään tasolla mielekkäältä. Paitsi poikkeuksena silloin tällöin voisi vetäistä pitempiä.

Tein noita mäkijuoksuja välillä, mutta ne on nyt taas vähän jääneet. Pitää ottaa jossain vaiheessa taas pari kiekkaa, niin saa motivaation pysymään yllä. Vähän saman tyyppinen kuin tuon sinun minuutin treenisi.

Hiki siellä kyllä virtaa! :)