maanantaina, kesäkuuta 05, 2006

Rauta ei valehtele

"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is always two hundred pounds" - Henry Rollins

No joo, tää on bodariäijien lentäviä lauseita. Enpä olisi ihmeissäni jos jollain on huoneensa seinällä kehystettynä tuo, sanotaanko nyt hieman turhan testosteronin käryinen lausahdus minun makuuni. Mutta on siinä kyllä totuuden siemenkin.

Oli nimittäin todella nuivan oloinen päivä, tuntui että en halua mennä salille ja painot tuntui jotenkin ylitsepääsemättömän raskailta. Kuitenkin toistojen ja painojen määrä kielii toista. Treeni oli ihan hyvä, jopa vähän parempi kuin edellinen. Rauta ei valehtele, 200 paunaa on aina 200 paunaa :)

Jalat oli aika soosia eilisestä lenkistä, mutta se vain tuntui siltä. Jaksoin silti kyykätä 4x10x80kg. Tekniikkaan en ole vieläkään tyytyväinen, mutta oli se jo parempi. En varmaan kuitenkaan hetkeen nosta painoja, ennenkuin pääsen sinuiksi sen kanssa.

Leukoja 10,7,5, eli ihan jees. Penkistä 7,6,6 x 80kg. Niskantakaapunnerukseen heitin 10 kg lisää (90kg) ja yllätyksekseni se sujui vieläkin ihan ok. Tein 10, 8 ja 7 toistoa, sekä vielä 8 80kg:lla.

Iloinen ylläri oli voimapyörä. Vedin sisulla 4x20. Täytyy sanoa että oli kyllä parin viimeisen sarjan viimeiset vedot aika mukavasti hapoilla eikä tuskan "urahduksia" pystynyt välttämään. Onneksi ei ollut paljoa jengiä :)

6 kommenttia:

Kalle kirjoitti...

Äijä on sitten ruvennut treenaamaan oikein kunnolla! Tai sitten se hämää, että talvella et ole blogannut treenejäsi...

Mitä tarkoitat tuolla niskan takaa punnerruksella? Millainen liike se on?

Kalle kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
jome kirjoitti...

Niskantakaa punnerrus:
http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidAnterior/BBBehindNeckPress.html

En tosin tee sitä noin, vaan pekdekissä, mikä tekee liikkeestä huomattavasti helpomman (ja turvallisemman). Vapaalla tangolla saa aika hyvin olkapäät rikki jos tekee väärin.

Olen kyllä vähän lisännyt treenin intensiteettiä nyt, mutta en hirveesti. Aattelin vaan vaihteeksi alkaa blogaamaan siitä. En tiiä lukeeko näitä kukaan :) Tavallaan kokonaan uusia asioita tässä treenirupeamassa ovat venyttely, intervallit ja allastreeneissä selkee dynapainotus. Salia, lenkkiä ja perus altaalla löhöilyä olen toki jossain määrin tehnyt koko ajan :) Viimeinen 6kk on vaan meinannut lipsua vähän salipainotteiseksi...

jome kirjoitti...

Niin se jäi vielä sanomatta, että tosiaan nyt mulla on selkeästi tarkoitushakuisempi treeni ja pyrin painottamaan monipuolisuuteen. Eli uinti, juoksu, puntti, pyörä ja dynatekniikka. Pitkää lenkkiä, intervallia, kestävyyttä, voimaa...Kaikkea vähän epäpyhässä kokonaisuudessa. Mitään varsinaista maalia tai tavoitetta ei ole, muuta kuin yleisen peruskunnon kohotus ja valmiuden ylläpito sitä varten jos pitää johkin kisaan tms. Repäistä kunto päälle.

Kalle kirjoitti...

OK. Eikös pekdek ole se härveli millä tehdään rintalihasliikettä? Se missä istutaan ja rutistetaan rautaa yhteen naaman edessä. Sen takia jäin vähän miettimään mitä tarkoitit.

Voimapyörä rulettaa!

jome kirjoitti...

Joo niin minäkin olen luullut, mutta ainakin tässä vehkeessä lukee "pek dek". Kyseessä on siis tää ihan perinteinen häkkyrä, missä tehdään yleensä vinopenkkiä/penkkiä/pystypunnerrusta. Taitaa olla tuo "pek dek" vaan jotain Italialaista kotkotusta. Pikaisen googletuksen jälkeen olet oikeassa, eli vehje mitä tarkoitan on "pystypunnerruskone"