keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2006

Saved by the bell

Sainkin tänään treenailla hallilla ihan yksin, kukaan muu ei näemmä ehtinyt paikalle. No ei se mitään, koska tarkoitus oli muutenkin tehdä tekniikkapainotteista juttua.

Alkuun perinteiset 8x25 delfarit ilman räpsiä ja sama selällään. Uin sitten monolla 8x50m. Välillä löytyi taas ihan hyvän oloisia vetoja, harmi ettei ollut ketään kuvaamassa että olisi voinut nähdä oliko se vain kuvitelmaa. Vedän tosiaan näitä ilman kaulapainoa nykyisin Kallen kehotuksesta ja ihan hyvälle se tuntuu niinkin.

Ajattelin pitää hetken hauskaa, joten sukeltelin vähän tyhjillä keuhkoilla väliin. Palleavenytyksistä ja staticeista tyhjillä on selkeästi ollut hyötyä. Vaikka en ole aikoihin sukellellut tyhjillä, en nyt kertakaikkiaan saanut minkäänlaista "kiristävää" tunnetta aikaiseksi, vaikka pakkasin negatiivista niin että kurkku oli jo ihan lommolla, ilmaa ei kertakaikkiaan enää tullut enempää pihalle. Hieno fiilis sinänsä. Samalla refleksi heräsi hienosti ja lopussa FRC hengailut piti keskeyttää kellon, ei fiilisten mukaan. Ei viittinyt hengailla liian pitkään kun olin yksin, mutta fiilisten puolesta olisi mennyt vielä vaikka minuutti tai pari.

Uin sitten 400m kumiräpsillä ja otsasnorkkelilla. Kevyeksi palautumsieksi suunnittelemani setti olikin yllättävän tiukka! Pintauinti vaatii aivan omanlaisensa tekniikan ja snorkkelilla on vaikea rytmittää hengitystä kun potkii delfaria. Maalaisjärki sanoo, että jos minulla on vaikeaa uida 400m pehmeillä kumiräpsillä kokoajan hengittäen, niin mitä toivoa on sukeltaa 150m hengittämättä raskaalla monolla? Tätä siis lisää jatkossa, varmasti tekniikka hioutuu vähän samaan tapaan kuin vaparissakin, kun tarpeeksi tekee.

Loppuun 1000m vaparia, tuntui jo ihan hyvin, mutta olisin jatkanut ellei olisi tullut valomerkkiä. Lähtiessäni altaasta ainoastaa viereisellä radalla treenannut räpyläuimari oli enää vedessä. Kovaa treenaa tuokin tyttö, oli meinaan sillä radalla jo silloin kuin tulin, eikä liike kyllä pysähtynyt hetkeksikään siinä puolentoista tunnin aikana :)

1 kommentti:

Kalle kirjoitti...

Hengitys pitää olla Kalevi Turkan sanojen mukaan "kuin höyryveturi, no te pojat olette niin nuoria ettette tiedä mikä on höyryveturi."

Uloshengitys pitää olla terävä ja osua suunnillee siihen kun snorkkeli rikkoo veden pinnan. Jos hengittää "normaalisti", jää snorkkeliin vettä ja sitten hukkuu ja niinku sillai, mutta terävä uloshengitys tyhjentää snorkkelin ja sitten ei niinku huku.

Kyllä sen parissa päivässä oppii, jos vaan jaksaa tahkota kilometrejä alle.

Voi kyllä että oli hieno setti eilen Kaatialassa! Pintavesi 19 astetta ja aurinko paistoi. Vedin ilman sukkia ja jopa ilman hanskoja. Aiemmin olen Suomessa pitänyt aina hanskat kädessä. Noh, olihan alhaalla aika pirun kylmä näppeihin ja ylös tullessa veden lämpeneminen pisteli kivasti sormissa.