maanantaina, kesäkuuta 05, 2006

Venyttely kannattaa

Oli vielä illalla virtaa niin aattelin käydä vetämässä pienen hallitreenin. Jätin räpsät tarkoituksella kotiin, ajattelin että keskityn nyt tekniikkaan enempi.

Tein 10x delfareita ilman räpsiä. Perinteinen harjoitus, eli 15 potkua, etäisyydellä ei väliä. Yllätyksekseni liikkeissa tuntuikin olevan melkeinpä ekaa kertaa jotain järkeä eikä se ollut vaan semmoista epämääräistä riuhtomista. 25m seinämä tuli joka vedolla lähemmäksi ja lähemmäksi, ja potkuissa todella tunsi kuinka liikkui eteenpäin.

Sitten sama setti selällään, ja se tuntui vielä paremmalta. En malttanut olla rikkomatta kaikkia taiteen sääntöjä (eli jäädä aina tuohon 15 potkuun) vaan kellotin pari 25m vetoa. Nopein oli n. 22 sek, eli ainakin minusta yllättävän kovaa. Enkä vielä edes mitenkään riuhtonut tuossa.

Tuntuu että liikeradoissa on aivan eri tavalla järkeä kuin ennen. Luulen että erittäin tärkeä merkitys tässä on venyttelyllä. En edes ole venytellyt vielä kovin paljoa, mutta sen verran kuitenkin että ero selvästi näkyy. Sehän on siis juttu, jota olen laiminlyönyt niin kuin äijämeininkiin kuuluu, koko elämäni. Erityisesti yläkropassa ja rangassa kaulasta napaan tuntuu että liikettä on ihan uudella tapaa, ja saan vietyä potkut aivan eri tavalla loppuun. Myös voimapyörä on ollut tässä varmasti hyvä harjoitus. En ole keksinyt vielä muuta vatsalihasliikettä, joka treenaisi "monolihaksia" niin kokonaisvaltaisesti.

Uin loppuun 600m vaparia ja 600m rinulia. Tuplasin siis vaparienkkani, joka ennen oli 300m :) Ei se vapari niin rankkaa näköjään olekaan, siinä pitää vaan löytää oikea rytmi ja vetää sinnikkäästi pari kertaa, niin se alkaa kulkea. Tein sellaisen oivalluksen, että ajattelen käsivetoja vähän niin kuin freeimmersionia. En muista onko joku kertonut tämän minulle, vai keksinkö sen ihan itse. Luultavasti olen kuullut sen jostain. No kuitenkin, ikään kuin kuvittelen eteeni köyden, kurotan niin pitkälle kuin helposti saan, "otan kiinni" ja vedän köydestä kunnes käden liikerata loppuu reiden kohdalla ja päästän irti. Liu'un hetken ja sama toisella kädellä. Vauhtikin pysyi näin yllättävän kovana. 600 metriin meni 12 minuuttia, mikä on käsittääkseni ihan ok vauhtia...Rinulissa yritin oikein pinnistellä ja pääsin silti vain n. 13 minuuttiin.

Uinti maistui ja tuntui taas sellaisissa lihaksissa joita en tiennyt olevankaan, joten tätä lisää :)

Ei kommentteja: