torstaina, kesäkuuta 29, 2006

Cooperin testi

Juostiin tänään tuo paljon puhuttu cooperin testi. Lähdin juoksemaan sillä asenteella, että pidän kolmen tonnin vauhtia ja kiristän lopussa vähän minkä irti saan. Suunnitelma piti muuten hyvin, mutta kiristys jäi aika vaisuksi. Lopulta matkaa kertyi 3050m. Suoraan sanottuna lievä pettymys, mutta onhan tuo nyt kuitenkin ihan jees. Syksyllä pitäisi päästä siis 3350 noin pyöreästi. Varmaan siihen pitää jo vähän treenatakin, hittolainen. Tosin luulen että kun jätän puntin vähemmälle ja pudotan painoakin 4-5 kiloa, niin siitä tulee jo kummasti lisää virtaa.

Sykkeet ja vauhti pysyi aika tasaisena, lopussa sain 182bpm, mikä on tietääkseni oma enkka. Olosta päätellen tuo lienee aika lähellä maksimia. Ehkä ihan hitusen olisin voinut vielä tiristää lisää, mutta ei kyllä paljoa. Teki mieli vielä lähteä jäähdyttelylenkille, mutta aattelin olla HC ja ihan vaan levätä loppupäivän.


Eilen käytiin pitkästä aikaa sukeltamassa. Menimme Väinön kanssa moikkaamaan Kallea Kaatialaan. Keskityin free immersioneihin ja kun tuolla ei syvyyttä ole kuin se 30m niin sukeltelin FRC:nä. Fiilis ei ollut ihan paras mahdollinen ja kokoajan oli vähän semmonen olo ettei oikein kulje. Mutta näin jälkikäteen ajateltuna, ei se ole ihan huono treeni jos viitisen kertaa käy 25-30 metrissä FRC:nä. Lopussa vedin vielä ihan tyhjillä yhden 10 metriin. Kun keuhkot olivat kunnolla kasassa tuntui köydestä nykiessä selvää puristusta rinnan alueella. Vähän jo säikähdin, mutta mitään hengitysoireita ei tullut. En kuitenkaan enää enempää viittinyt rääkätä itseäni. Lopuksi meidän piti Kallen kanssa käydä hengailemassa sukelluskellolla, mutta n. 10 metrissä vasen korvani veti ihan täyden lakon. Tuota sattuu harvoin, mutta aina välillä ja aina samaan korvaan. Typeryyksissäni pysähdyin ja yritin tasata väkisin. Menihän sinne ilmaa hirveän turinan saattelemana, mutta sain aikaan reverseblokin ja ylöstullessa oli sellainen narina ja turina korvassa ettei mitään rajaa. Ilmeisesti sain jotenkin limaa tai sylkeä työnnettyä korvaani. Vähän araksi se jäi mutta tänään ollut jo parempi. Harmitti kuitenkin, pitäisi minut tietää paremmin.

Vedessä huomasi selvästi sen, ettei tällä kaudella ole oikein tullut sukellettua. Oli vähän semmonen olo kuin olisi ihan vieraassa elementissä taas. Pohjalla ei viihtynyt, siellä oli vaan kylmää ja inhottavaa. Täytyy nyt ottaa ihan tietoisesti projektiksi käydä vähintään kerran pari viikossa vedessä, että pääsee vireeseen. Kausi on parhaimmillaan, joten selittelyt ei kelpaa :)

Jotenkin minusta tuntuu että minulla on kylmempi kuin ennen vanhaan. Osa tietysti selittyy biopreenin puutoksella, mutta alkaa tuntua että jotain muutakin tuossa on taustalla. Sain nytkin pohjalla oikein "kylmänykäyksiä". En tiedä alkaisiko puku väsyä jotenkin tai onko siinä liika reikiä vai mistä on kyse. Kylmä kuitenkin tahtoo tulla...

Ei kommentteja: